Sota el lema 'La privatització mata. Fora les empreses de la nostra salut', el pròxim dimecres a les 19.00 h a València, tindrà lloc una manifestació unitària en defensa de la sanitat pública i dels treballadors i treballadores sanitàries.

La manifestació també servirà per mostrar el rebuig a la privatització i a la presència creixent d'empreses i a la mercantilització de la nostra salut. Aquesta nova manifestació ha estat organitzada per les companyes i companys de la Coordinadora Antiprivatització de la Sanitat del País Valencià, CAS-PV, i compta amb el suport, entre d'altres de la CGT, la CNT, la COS, Endavant OSAN, Iaioflautes, Jo Sí Sanitat Universal… Tot seguit us adjuntem el manifest:

 

La privatització mata, fora les empreses de la nostra salut!

L'anomenada «crisi de l'Ebola» ha deixat ben clar la brutal disminució de recursos en la sanitat pública, abocats a la seua destrucció. Els últims anys ha augmentat el balafiament dels diners públics i del bé comú en un negoci genocida amb semblant democràtic, i amb lleis fetes a la seua mesura que han servit en safata la privatització de la sanitat i han suposat l'exclusió de milers i milers de persones, i que a més han acabat amb milers de llocs de treball de les plantilles públiques. Els i les treballadores sanitàries que encara tenim feina, comptem amb menys recursos i en condicions més precàries, exposades a més perills i amb una xarxa i garantia social que ens protegisca més que qüestionable.

En aquest context, insistim, no solament són necessàries les dimissions i depuració de responsabilitats dels ineptes, dels estafadors i dels criminals gestors polítics d’un negoci lucratiu de camí cap a la beneficència; sinó que és l'hora d’organitzar-se i d'impulsar una resposta mobilitzadora contundent. Tenim la força de la raó, per derogar les lleis que provoquen l'apartheid sanitari, l'exclusió i la condemna a mort dels sectors de la població més desfavorida, dels malalts crònics i dependents, etc. És a dir, la condemna a mort de les creixents capes socials amb menys recursos.

Aquestes lleis (la Llei 15/97 de «noves formes de gestió», clau mestra de la privatització sanitària, i el RD 16/2012) deixen sense dret a cobertura sanitària a milers d'immigrants “sense papers”, joves, dones i persones parades de llarga durada. Fins i tot en la seua misèria moral, també els menors queden massa sovint sense dret a assistència. Si tot això no fóra prou, ara amb el Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç (el TTIP) que s'està negociant entre la UE i els EUA, es permetrà que les empreses puguen demanar indemnitzacions milionàries quan un govern prenga decisions que perjudiquen els seus interessos o els seus guanys. Aquestes “mesures” no són una altra cosa que un extermini silenciós i selectiu de les persones més pobres, del conjunt de la classe treballadora.

Gran nombre d'estudis demostren que ser atès en un hospital privat amb ànim de lucre augmenta la probabilitat de mort respecte a ser atès en un hospital públic (Estudi: «Un 2% en adults. Un 8% en pacients crònics. Un 9,5 % en nounats», elaborat per P.J. Devereaux i altres autors). A més, ara mateix sabem que l'últim “compromís” adoptat per l'estat espanyol amb Brussel·les promet retallar la despesa sanitària 2120 milions més d’euros en 2015. Davant totes aquestes mesures diem prou.

Per la defensa de la nostra salut i per la participació real de treballadores i usuaris al control de la gestió. Per tot això fem una crida a mamprendre accions coordinades i sostingudes als centres de salut i hospitals que s’inicien a la Manifestació unitària dia 5 de novembre a les 19.00 h a la Plaça Sant Agustí de València.

Privatitzar la sanitat mata. Fora les empreses de la nostra salut. Derogació de la llei 15/95 i RD 16/2012 privatitzadores i excloents. No al Tractat de Lliure Comerç UE-EEUU / TTIP.

Convocants: CAS-PV, JoSíSanitatUniversal, PACD, Iaioflautas, Parke Alkosa, BUA, CNT, COS, CGT, Endavant-OSAN.