El Bloc Unitari Anticapitalista de València convoca una concentració solidària amb la Vaga General al País Basc meridional.

Coincidint amb la Vaga General al País Basc meridional (els territoris d’Àlaba, Biscaia, Guipúscoa i Navarra), el Bloc Unitari Anticapitalista de València, del qual en forma part la COS l’Horta, convoca una concentració solidària davant de la seu d’Eroski, al Centre Comercial Alban, a Burjassot (l’Horta Nord).

Us adjuntem el comunicat del Bloc Unitari Anticapitalista:

 

 

 

 

El proper 30 de maig els sindicats ELA, LAB, ESK, STEE-EILAS, EHNE, HIRU, CNT, CGT-LKN i més de mig centenar de col·lectius socials han anunciat una nova convocatòria d’aturada general de 24h a Euskal Herria, enfront les retallades institucionals que segueix agreujant la situació de les classes populars basques. Per això, el Bloc Unitari Anticapitalista convoca una Jornada de Lluita el 30 de maig a la nostra comarca, l’Horta, en solidaritat amb la Vaga General d’Euskal Herria i en defensa dels drets aconseguits en el darrer segle. El capitalisme assassí vol fer desaparèixer de cop eixos drets, aprofitant-se, amb l’excusa de la crisi actual, de la debilitat de la classe obrera actual desmobilitzada i del paper lamentable que han jugat els sindicats grocs. Des del Bloc Unitari Anticapitalista, convidem a sumar-se a la Jornada de Lluita del 30 de maig.

Des del BUA, es veu la necessitat d’unir forces per tal de donar resposta conjunta i contundent. Per tal de dir NO a l’agreujament de les condicions de vida del conjunt de la població; a les continues retallades en educació, sanitat i serveis socials; o en matèria laboral. Però també d’eixir al carrer per reclamar avanços als drets laborals i socials, i en exigència d’uns serveis públics de qualitat.

Aquesta Jornada de lluita és, a més a més, un dia on mostrar la solidaritat entre treballadors i treballadores de diferents pobles, recuperant el significat i el valor d’un concepte que ha estat tan oblidat i denotat darrerament en ser substituït per altres com l’individualisme o el consumisme. Canviar aquesta mancança de recolzament mutu i solidaritat entre pobles resulta imprescindible per demostrar que som majoria i que volem ser protagonistes del nostre futur.

Des del Bloc Unitari Anticapitalista, es fa una crida a una unió que, per fi, consolide un nou moviment social, de caràcter popular i horitzontal que promoga la vaga general com a eina de lluita en defensa de la classe obrera i popular. Destacant, d’una altra banda, l’exemple d’Euskal Herria quant a unitat d’acció en favor d’un pol de lluita social i sindical, traslladant a l’Horta aquest context per a sortir al carrer en defensa del futur de la classe treballadora.

Per això, el Bloc Unitari Anticapitalista es concentrarà en solidaritat amb la Vaga General convocada a Euskal Herria i Navarra, el 30 de maig a les 19.00 h a l’Eroski del Parc Alban (línea 1 Ademús – Empalme, Ctra. d’Ademús km 2,8).

El 30 de maig dóna suport, participa i difon la jornada de lluita!

Web del Bloc Unitari Anticapitalista


Web sobre la vaga general creat per LAB (Langile Abertzaleen Batzordeak)

Comunicat nacional de la COS de suport a la vaga general al País Basc