Per una vida digna, aliments, aigua, medicaments, llibres i habitatge per a totes.

Benvolguts col·legues, militants del moviment sindical classista. Afiliades i amigues de la Federació Sindical Mundial. Organitzacions sindicals en tots els continents, treballadores i treballadors, joves. La Federació Sindical Mundial vos convoca a participar del Dia Internacional d'Acció 3 d'octubre, 2013. Protestes, marxes, vagues, conferències i activitats seran organitzades en cada racó del món.

 

Unim les nostres veus i mostrem la nostra determinació en acció simultània amb les nostres germanes i companyes a tot el món, marxant amb militància per aliments, aigua, llibres, medicaments i habitatge per a totes i tots.

Per a la Federació Sindical Mundial, una vida digna pressuposa que tots aquests assumptes de la classe treballadora siguen resolts. Vida digna pressuposa que les masses populars tinguen treball estable, un bon salari, bones pensions, seguretat social pública, educació gratuïta i pública. Un present i futur dignes és tenir treball estable connectat al seu coneixement.

Per al moviment sindical reformista la consigna 'treball decent' són només paraules; per a la FSM 'treball digne' té un context concret. Exigim la satisfacció de les necessitats bàsiques modernes de la població. Una demanda realista i aplicable, basada en les habilitats productives de mans d'obra qualificades, els recursos productors de riquesa, la riquesa natural i mineral i el desenvolupament científic i tecnològic que s'està estenent constantment.

No hi ha cap raó perquè seguisca existint la pobresa, les guerres imperialistes, la destrucció, el turment, l'explotació capitalista, la privatització dels béns i recursos públics, els hospitals i el sistema educatiu, a més de la voracitat despietada dels pocs capitalistes amb finalitats de lucre i els mecanismes i els estats que donen suport a tot açò, causant sofriment, l'escassetat, els alts preus i la contaminació ambiental.

Els alts guanys segueixen existint i pugen durant la crisi internacional capitalista, a més de la competència entre els capitalistes individuals o grups capitalistes, les fusions, el tancament d'empreses i indústries, la transferència de la producció a altres països amb salaris més baixos o drets laborals no existents, la major explotació de les diverses parts de la classe obrera i la desocupació extrema en moltes parts del món.

És el nostre futur contra els seus guanys.

El 3 d'octubre de 2013 en cada país marxem amb militància per aliments, aigua, medicaments, llibres i habitatge per a totes.

Secretariat de la FSM
Setembre de 2013, Atenes (Grècia)