A la Plana, l’EIP (Esquerra Independentista de la Plana), encapçalada per la COS, ha sortit pels carrers de Castelló repartint octavetes i informant els treballadors i treballadores del seu dret a fer vaga.

A les 9:00 del matí ens hem reunit amb altres companys de la CRTR (Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa) i  de la CGT, formant un grup pel voltant de 50 persones i arribant moments a ser-ne a prop de 100, creant així un piquet informatiu per a recórrer el centre la ciutat.

En el transcurs de la nostra marxa alguns comerços han tancat, d’altres ja ho estaven i tant sols uns pocs insolidaris han continuat oberts, amb total falta d’educació ja que inclús han eixit a faltar-nos al respecte.

 

Hem pegat tombs pel Mercat Central, on la gent i comerciants ens ha rebut molt bé i ens ha donat suport. Ens hem desplaçat a un centre comercial d’una cadena internacional i després de negociacions hem aconseguit que el tancaren. Després, ens hem desplaçat fins a la seu de una gran promotora-especuladora que destrueix el nostre entorn, allí hem intentat negociar amb el gerent però s’ha tancat en banda, arribant a enfrontar-se a nosaltres insultant-nos. Hem intentat accedir a una oficina del Servef, però la Policia Nazional ens ho ha impedit, negant-nos així el nostre dret a informar als companys que allí treballen. Com no podíem quedar-nos de braços creuats, hem explicat megàfon en mà el que estàvem fent i les reivindicacions que fèiem.

Hem intentat anar a un altre gran-supermercat, però quan arribàvem hem vist que ens estaven esperant amb 3 furgons a la porta, així que hem decidit jugar un poc. Hem començat a recórrer carrers i carrerons per despistar-los, cosa que ens ha anat prou bé. Així hem aconseguit entrar a un supermercat i informar a les persones que allí treballen, deixant fora de joc els cossos policials.  Continuant la tàctica dels carrerons, hem aconseguit entrar a una botiga d’un explotador tèxtil, allí hem fet un xicotet parlament sobre les repercussions sobre els treballadors de la reforma laboral. També hem anat fins a la seu de la Seguretat Social a informar als pocs treballadors que allí estaven.

Després ens hem desplaçat fins a un gran centre comercial on s’explota els seus treballadors. No hem aconseguit entrar perquè la Policia Nazional ha portat un nombrós grup de furgons i ens han negat els nostres drets. S’han viscut uns moments de tensió quan alguns companys han intentat accedir i la policia ha començat amb espentes i colps contra ells. Com el centre estava pres per la policia ens hem desplaçat fins a un altre supermercat, on ens han rebut molt bé. Per finalitzar, hem intentat accedir a la seu d’Hisenda, però un altre cop la policia ens ha negat els nostres drets i ens ha impedit el pas.

Per la vesprada ens hem concentrat a la plaça de la Independència, per començar la manifestació. Prèviament, hem fet un poc d’agitació entre els afiliats de CCOO i UGT, i alli s’ha produït l’únic incident remarcable del dia. Mentre un company repartia octavetes, un membre de CCOO ha començat a increpar-lo, demanant-li, fins i tot, que què feia allí, ha intentat treure-li les octavetes, la insultat i ha intentat forcejar amb ell pegant-li un parell d’espentes. L’incident no ha anat a més perquè el nostre company, tranquil·lament ha pegat mitja volta demostrant mes educació que ells.

c

 

A les 19:00 hores ha començat la manifestació, baixant pel  carrer Saragossa, plaça Tetuan, carrer Colom, carrer del Mig, plaça Clavé, per acabar a la plaça de la Olivera. Durant tot el trajecte, s’han cridat diverses consignes contra la Reforma Laboral, contra els polítics del PPSOE i contra els sindicats grocs. Als pocs negocis que romanien oberts (4 en tot el recorregut), se’ls ha convidat a tancar, cosa que finalment han fet. La manifestació ha transcorregut de forma tranquil·la i festiva, tot i el cabreig de la gent per les retallades que ens afecten a tots. Així, al voltant de 600 persones ens hem manifestat al bloc alternatiu on hi érem l’EIP (Esquerra Independentista de la Plana) encapçalada per la COS, la CRTR (Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa), la CGT i membres de Casal Popular de Castelló, així com persones a títol individual. Hem finalitzat a la plaça de la Olivera amb els parlaments dels companys de la CGT, el Casal Popular i un company de la COS.

 

c2

 

Des de COS la Plana, valorem molt positivament la jornada de vaga, ja que tot i que no pareix que siga molta gent, a Castelló reunir tanta gent d’esquenes als grocs es difícil, però cada cop en som més. Tant sols agrair a tots el col·lectius i individus que ens han recolzat en esta jornada de lluita i recordar-los que tal i com va dir el company de la COS al seu parlament, el 29 no s’acaba rés, per a nosaltres comença un llarg procés de mobilitzacions, xerrades, formacions… per fer veure a la gent tot el que està passant i poder recuperar els drets que ens han tret estos venuts al capital.

 

c4