Des de l’1 de novembre del 2010 fins el 31 d’octubre del 2011 han estat assassinades arreu dels Països Catalans 24 dones, i a l’Estat espanyol 45 més. Eixa és la brutal xifra que ens deixa la violència masclista: 69 DONES MORTES.

Ja són molts els segles que les dones duem sotmeses a la violència que promou, accepta i encobreix la societat patriarcal, reforçada pel sistema capitalista, com rèmora al tauró. Actualment la nostra societat es fonamenta en una desigualtat entre dona i home que es tradueix en la divisió sexual del treball, factor indispensable per a la supervivència del sistema capitalista i patriarcal, i és precisament aquest sistema qui potencia l’agressivitat masculina i qui legitima l’home a descarregar les seues frustracions sobre qui més desprotegida està socialment i institucional: la dona. La dona és qui en últim terme pateix en forma d’agressió física i psíquica tot el malestar social derivat del sistema, la seua còlera i la seua ràbia.

Ara que ens trobem immerses en una situació creixent i accelerada d’atur, precarització i empobriment generalitzat, és quan les dones patim més les violències. L’escola, la família, el cinema, la televisió, les revistes, la religió i la publicitat, ens “eduquen” a ser abnegades, submises, subordinades, febles, a què ens tornem insegures i amb poca autoestima. Aquests valors condicionen la nostra relació amb les persones i ajuden a mantenir les desigualtats en la societat.

Es per això que LES DONES I ELS HOMES DE L’EI DENUNCIEM les actituds masclistes, el llenguatge i l’educació sexista, la desigualtat laboral i salarial, les agressions físiques i psíquiques, dels qui les fan i dels qui miren cap a un altre costat, i EXIGIM una escola pública, laica i coeducativa que fomente un canvi radical de la societat cap a un model social que respecte la diversitat, VOLEM un repartiment equitatiu del treball domèstic i de cura per arribar a una vertadera conciliació laboral i familiar, CRIDEM a tindre una presència viva i activa al carrer, organitzant una resposta col·lectiva, solidària i unitària, des de l’autodefensa física i psicològica.

Si no volem perpetuar els valors d’aquest societat i realment volem canviar-la i transformar-la, hem de començar des de soca-rel:

AUTONOMIA, AUTOGESTIÓ I AUTODEFENSA FEMINISTA!!!!

Manifestacions als Països Catalans:

    Barcelona a les 19.00h a Canaletes i a les 20h Concentració contra les antiavortistes (*cartell a sota)
    València a les 19.30h al Parterre
    Tarragona a les 19.30h a la Plaça de la Font
    Vilafranca del Penedès a les 20.00h a la Plaça de la Vila

cartell25 proavort