Les treballadores del Lleure Educatiu i Sociocultural es reafirmen en l’estratègia a seguir.

En motiu de la Jornada de Lluita contra la fi dels convenis col·lectius, emparat per la darrera Reforma Laboral del PP, la sectorial del Lleure Educatiu i Sociocultural de la COS vam sortir al carrer per evidenciar la nostra oposició als continus atacs de partits i patronals. Era la primera gran mobilització que es preparava des d’aquesta sectorial i el resultat va ser tota una declaració d’intencions.

 

 

 

La Jornada de Lluita va començar amb la notícia de l’atac a la seu de l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure i l’Educació (ACELLEC) i algunes empreses del sector com Pere Tarrés i TENO que van ser assenyalades com les responsables de l’empitjorament de les condicions de les treballadores. Des de la COS-Lleure entenem que en un context com l’actual, les accions directes comeses per la classe treballadora organitzada contra aquells qui volen escanyar-nos esdevenen legítimes. Subvertir és un dret i més quan vivim en condicions precàries i ja no ens queda cap més perspectiva de futur.

A les 9.00 h del matí es concentraven a la Plaça Sant Jaume de Barcelona el primer grup de persones disposades a recórrer el centre de la ciutat assenyalant els culpables de la situació del sector. La Generalitat i l’Ajuntament van ser els primers que vam denunciar, aquestes són les responsables d’externalitzar serveis públics i socials al millor postor, de promoure i concedir concursos públics amb unes condicions de partida denigrants per la qualitat del servei i les treballadores, de permetre l’entrada de multinacionals en la gestió de projectes socials…

Acte seguit, sobre les 10.00 h, ens vam dirigir en manifestació cap a la seu de l’Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya (ACCAC) i La Confederació, dues de les tres Patronals del sector que estan bloquejant la negociació del 3er Conveni Col·lectiu. Allà vam tornar a demostrar el nostre rebuig als intents de la Patronal per desregular el sector i rebaixar la qualitat eductiva de la nostra tasca.

A les 12.00 h iniciàvem l’Assemblea de Treballadores del Lleure amb un èxit rotund de participació. Més d’un centenar de persones ens vàrem trobar per tal de parlar com engegar dinàmiques de lluita en el sector i en les empreses on treballem. La propera convocatòria d’assemblea es va acordar per al proper dimecres 29 de maig  a les 18 hores a Flor de Maig (Poblenou).

La següent convocatòria es materialitzava a les 17.00 h de la tarda a la seu de Foment, on la Coordinadora Obrera Sindical (COS) havia convocat una concentració en contra la finalització dels convenis. La concentració va tallar Via Laietana durant més d’una hora i va llençar consignes anticapitalistes i a favor de la lluita sindical de base i col·lectiva. Per acabar i coincidint amb el pas de la marxa de CCOO i UGT per Foment, les concentrades també vam voler mostrar el rebuig al sindicalisme pactista i de despatx, es va denunciar la desinformació sobre tot el procés del conveni i es van cridar proclames en favor d’un programa de lluita continuat i de base.

Des de COS-Lleure valorem molt positivament la jornada i remarquem que aquest només és un pas més en el llarg camí que ens queda per recórrer. Un camí de lluita sincer, assembleari i on totes les treballadores puguin participar-hi d’igual a igual. Ens veiem dimecres a Flor de Maig (Carrer Doctor Trueta, 195).

Per la obertura del procés de negociació del conveni al conjunt de les treballadores, volem participar.
Per un programa de lluita i mobilització sense renúncies, persistent i prolongat.
Per un model de lluita assembleari i de base.

Sectorial del Lleure Educatiu i Sociocultural de la Coordinadora Obrera Sindical (COS)
www.coslleure.wordpress.com

facebook.com/cos.lleure
twitter.com/CosLLeure
lleure@sindicatcos.cat


Vídeo de la jornada de lluita


 
 
02lleure23M03lleure23M04lleure23M