Dissabte 23 de febrer, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) convoca una reunió amb treballadores del sector de l’educació. La trobada es farà a partir de les 11.30h del matí al Casal Popular Tres Voltes Rebel, al barri de Nou Barris de Barcelona (Passeig Urrutia, 125).
 
Hi resten convidades tothom que ha treballat o treballa a escoles bressol, parvulari, primària, secundària, cicles formatius i universitats.

Escola lliure, poble lliure! La lluita és l’únic camí!

Si hi esteu interessades però aquest dia no podeu venir, envieu un correu a: organitzacio@sindicatcos.catESCRIT DE CONVOCATÒRIA
 
Benvolgudes companyes i companys:
Des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), després de l’experiència viscuda amb la creació de la secció sindical de la Universitat de Barcelona, hem engegat la creació d’una sectorial d’educació que unifiqui totes les lluites de l’àmbit educatiu (des d’escoles-bressol fins a universitats), i que alhora estiguin connectades amb la resta de sectors combatius de la classe treballadora. En aquest sentit, som partidaris d’unir les diverses lluites per pressionar amb força els poders econòmics i polítics establerts. Això no implica abandonar les lluites sectorials, sinó ajuntar forces perquè el combat sigui més efectiu.

La COS som un sindicat petit que als darrers temps està creixent sense parar; som un sindicat allunyat de les pràctiques burocràtiques i de l’intrusisme que altres sindicats majoritaris han estat practicant durant molts anys, portant-nos a una situació de desmobilització sindical i fatalisme que pretenem capgirar. La COS defensem l’horitzontalitat organitzativa i el poder sobirà de les assemblees de treballadores com a punt d’unitat i lluita. Sempre hem actuat amb respecte i donant suport a la gent combativa, participant activament allà on hem tingut presència i respectant les decisions unitàries que s’han pres.

Dins l’àmbit de l’educació portem molts anys vivint un procés de despolitització ideològica i de desmobilització que ens han acabat conduint a la derrota actual. A més, mobilitzacions assembleàries com les de la tardor passada han estat boicotejades per uns sindicats majoritaris completament insensibles a la situació dramàtica de les companyes sense feina, de l’alumnat, de les famílies empobrides i d’un professorat cada cop més precaritzat en les seves condicions laborals i salarials. Som partidaris no d’una unitat d’acció entre sigles d’alliberats sindicals que porten anys i panys adormits a la palla, sinó d’aquella unitat sorgida del treball democràtic, honest i assembleari.


Nosaltres, la COS, no sols aspirem a mantenir i dignificar les condicions de treball dins l’educació, sinó que volem construir una educació pública al servei dels drets i les necessitats de la majoria social popular catalana, per això concebem l’educació com una eina per l’emancipació i la justícia socials. Som fills de les pedagogies antiautoritàries i col·lectivistes dels segles XIX i XX, de la gent que féu l’Escola Nova Unificada i dels corrents que han mantingut la lluita sota el franquisme i la inacabable Transició al no-res. Som contraris a les lleis d’educació actuals que legitimen l’exclusió educativa, per això defensem unes polítiques i pràctiques educatives no segregadores que afavoreixin la superació de les desigualtats econòmiques i socials dins una escola catalana, pública i de qualitat que no accepti ni normalitzi l’abandonament escolar emprant-hi com a pretext inferioritzador la classe social o el grup sociocultural al qual pertany l’alumnat fills de les classes subalternes.

Per totes aquestes raons, et convidem a participar a la reunió que farem el 23 de febrer a dos quarts de dotze (11.30 h) al Casal 3 Voltes Rebel (Pg. Urrutia, 125; metro Llucmajor de la línia groga o Virrei Amat de la blava). Hi esteu convidades tothom que heu treballat o treballeu a escoles bressol, parvulari, primària, secundària, cicles formatius i universitats.
Escola lliure, poble lliure! La lluita és l’únic camí!

Si hi esteu interessades però aquest dia no podeu venir, envieu un correu a: organitzacio@sindicatcos.cat