El Bloc Anticapitalista de la Safor, espai unitari on participa la COS, convoca una manifestació pels carrers de Gandia.

El dijous 1 de maig, a partir de les 12.00 h, començarà, des del Passeig de les Germanies (enfront de l'Hospital) de Gandia la manifestació impulsada pel Bloc Anticapitalista de la Safor, espai unitari on participa la COS i l'esquerra independentista de la Safor. La manifestació és convocada sota el títol de 'Front la Troika; Pa, Sostre i treball'.

 

El dia 1 de Maig és el dia Internacional de la classe treballadora. És el dia per reivindicar allò que som i recordar-nos a nosaltres mateixos que els drets i la justícia sols tenen un camí: la lluita i la solidaritat entre treballadores i aturades.

Ens trobem davant d’un model econòmic gestionat, per dos grans partits al servei de la Troika (Banc Central Europeu, Comissió Europea i Fons Monetari Internacional), una tríada que marca les directrius econòmiques dels estats de la UE per tal de beneficiar els grans capitals privats i les entitats financeres. Acomplir els objectius de la Troika implica reduir salaris, augmentar les jornades laborals, incrementar la temporalitat, privatitzar la sanitat i l’educació…

A la nostra comarca comptem amb més de 20.000 persones aturades. En contra del que ens diuen des del govern, la situació no millora sinó més aviat el contrari, ja que sols a Gandia, de gener a febrer, l’atur, registrat pel SERVEF, va augmentar en 91 persones. Tancaments i acomiadaments massius en sectors industrials (Mármoles Compac, Faus, Carpema…); discriminació cap a les dones, que cobren fins a un 18% menys en els seus salaris i fins a un 33% menys en les seues jubilacions; manca de suport a l’agricultura i la pesca, sectors molt importants al nostre territori, i del que viuen milers de famílies; foment de les ETTs i els seus abusos…

Tot açò repercuteix en el sector terciari. Els petits comerços, l’activitat dels quals depén la classe obrera, tanquen. I els que resten oberts, especialment l’hostaleria, no respecten ni el salari ni els horaris que estableixen els convenis. Tot aquest procés està dirigit per la lògica del capital: augmentar al màxim el benefici dels grans empresaris a costa del patiment de la classe treballadora. Les cúpules dels sindicats majoritaris (UGT, CCOO, CSIF, etc.) també són responsables i culpables de la situació i semblen més preocupats en negociar i gestionar acomiadaments que en evitar-los.

Per la seua banda, els governs locals dediquen la seua energia i els nostres diners a reformes innecessàries de parcs i jardins, gestionar grans esdeveniments d’oci no accessible per a totes les butxaques, i destruir el territori: Auir, Marjal, Marxuquera. Tot això sense escoltar la veu d’un poble, que cada dia està més fart. Les polítiques d’ocupació no funcionen o són quasi inexistents, tampoc els plans d’habitatge, i assistim al desmantellament de la sanitat i l’educació pública.

Ara més que mai és necessària la solidaritat entre totes les persones que formem la classe treballadora. Prendre consciència de què és la nostra força la que meneja el món, i que sols si ens unim, podrem tombar aquest sistema, que cada dia genera més misèria, injustícia, desigualtat i frustració.

Contra el capitalisme. Contra la Troika. Pel repartiment de la riquesa. Nosaltres produïm, nosaltres decidim. Pa, sostre i treball.

Bloc Anticapitalista de la Safor