Convocatòries arreu dels Països Catalans pel 1r de Maig i Campanya Nacional contra les Retallades i les Privatitzacions de Serveis Públics.

Aquí teniu el seguit de convocatòries que pel 1r de Maig d’enguany, Diada Internacional de la Classe Treballadora, s’han convocat o estan preparant-se arreu dels Països Catalans.


En un primer bloc, les convocatòries ja confirmades d’actes i mobilitzacions convocades per la COS, o aquelles on participa la COS en menor o major grau. En un segon bloc us anunciem aquelles convocatòries que pel seu interès, aquelles on participa l’Esquerra Independentista, considerem d’importància en diversos indrets del país.


Arbúcies (el Baix Montseny):


Dissabte 30 d’abril a les 19h, al museu de la Gabella d’Arbúcies.

Es farà una concentració de commemoració del 1r de Maig i una taula rodona sobre:

  • Banc del temps de Badia del Vallès a càrrec de Concha Hurtado

  • Banca Ètica a càrrec del grup de FIARE de Manresa

Organitza: CUPA – Candidatura Unitària i Popular d’Arbúcies (la COS de la Selva i el Baix Montseny hi participarà i hi dona suport a l’acte)

Girona (el Gironès):


Dijous 28 d’abril, a les 18h, concentració davant la seu de la Generalitat (antic hospital de sta. Caterina)

Organitza i convoca: COS


Diumenge 1 de Maig, a les 12h30, concentració també davant la delegació de la Generalitat (antic hospital de sta. Caterina)

Organitza i convoca: COS, IAC  i CSC.Vic (Osona):


Diumenge 1 de Maig: Fira popular d’intercanvi (entre les 10h i les 14h), amb concentració i debat sobre la situació actual davant el procés de retallades, privatitzacions, etc. A les 12h a la Plaça Divina Pastora (barri dels Caputxins de Vic)

Organitza i convoca: COS, CGT, CUP i Maulets.Granollers (el Vallès Oriental):


Dissabte 30 d’abril, els sindicats CGT i COS, així com l’Assemblea per la Unitat Popular i la Coordinadora de l’Esquerra Independentista del Vallès Oriental i el Baix Montseny, organitzen conjuntament un acte a les 11h a la Plaça de l’Església. Amb una representació de teatre de l’oprimit a càrrec de la companyia Teatrera GTO amb l’espectacle “treballa i calla” i posterior debat, després parlaments d’empreses en lluita de la comarca i finalment el cantautor Albert Hirujo acompanyat d’un vermut popular.Mataró (el Maresme):


Dijous 5 de maig: concentració davant l’Ajuntament de Mataró a les 19h.


Diumenge 8 de maig: Manifestació a Mataró; Contra les retallades, per uns serveis públics i de qualitat. A les 11h30 a la Plaça Miquel Badia (davant de l’Estació).

Contra la privatització dels serveis públics, contra els desnonaments, contra la precarietat, contra els tancaments d’empresa. Per la defensa dels serveis públics, pels drets socials amb independència d’origen, d’edat o de sexe. Aturem les retallades!

Convoca: Plataforma Unitària pel Repartiment del Treball i la RiquesaBarcelona (el Barcelonès):


Diumenge 1 de Maig: Contra les retallades, defensem els drets socials !

L’Esquerra Independentista amb la COS, organitzen tot un seguit d’activitats durant el matí de la Diada a la Rambla del Raval:

11.00 Homenatge a Salvador Seguí

12.00 Taller Habitatge

13.00 Cassolada

14.00 Dinar i acte polític (amb les intervencions de representants de la COS, la CUP i Gent de Gramanet)

Organitza i convoca: Esquerra Independentista del Barcelonès – EIB (COS, CUP, CAJEI, Endavant-OSAN, Maulets, SEPC, casals, etc.)


Manifestació unitària: Sortirà dels Jardinets de Gràcia a les 17h. Participant-hi la COS i l’EIB, la CUSC, la campanya “ara ens toca a nosaltres”, etc.


Divendres 6 de Maig: A les 19h al Casal de Joves de Gràcia (C/ Gran de Gràcia 190), presentació de la branca socioeconòmica de la campanya “Orgull juvenil”, amb les intervencions d’un membre de la CAJEI, del professor de la UAB Albert Recio, i un representant del sindicat asturià CSI-Mocedá.

Organitza: CAJEI / Col·labora: COS


Dissabte 14 de Maig: Manifestació contra les retallades i la privatització dels serveis públics, a les 11h30 a la Plaça Catalunya. La COS hi serem amb els nostres mitjans juntament amb la resta d’organitzacions de la CUSC, l’esquerra independentista, etc.Vilafranca del Penedès (l’Alt Penedès):


Dissabte 30 d’abril: Manifestació amb el lema: “El Penedès diem prou a les retallades!”, que sortirà de la plaça de la Vila a les 19h.

Convoquen: CGT, Intersindical-CSC i COS; Endavant, les CUP de l’Alt Penedès (Vilafranca, Subirats, Riudebitlles i Sant Martí Sarroca) i les Assemblees de Joves de Sant Sadurní i Vilafranca; i pels col·lectius socials Ampert, Ginesta, Assemblea pels Drets Socials de Vilafranca, Associació de Donants de Sang de l’Alt Penedès, La Fornal, Col·lectiu Nou Assessoria Jurídico-Laboral, Ateneu X, Daltabaix (Els Monjos) i Som Penedès.


Dijous 5 de maig: a les 20h es projectarà al local de l’Associació Cultural la Fornal, el film: ‘Rieles de rebeldía’, documental que mostra les condicions de treball i els problemes quotidians als quals s’enfronten els treballadors contractats de forma precària del Ferrocarril Roca d’Argentina. Així com les lluites que organitzen els treballadors per defensar els seus drets.


Dissabte 7 de maig: jornada de xerrades-debat de les 10h fins les 13h a l’Escorxador. Els eixos de les xerrades seran l’estat actual de la classe treballadora i les possibles solucions als problemes generats per les retallades a l’ensenyament i a la sanitat. Les ponents seran membres de la CGT, de la Intersindical-CSC i de la COS.Vilanova i la Geltrú (el Garraf):


Diumenge 1 de maig: Manifestació convocada per l’Assemblea pels Drets Socials del Garraf i la CGT a favor dels drets socials i laborals i en contra de les retallades. Des de la Plaça de les Neus a les 12h, i compta amb el suport de l’Assemblea de Joves, l’Associació de Veïns de les Roquetes, l’Ateneu Vilanoví, l’Ateneu Popular de Sitges, la COS, la CUP, Endavant, el Ger, la Intersindical-CSC i l’UM9.Vinaròs (el Sénia):


Diumenge 1 de Maig: Manifestació-cercavila a les 11h, des de la Plaça de l’Ajuntament fins la Plaça 1 de Maig. Un cop allà s’hi farà l’acte polític, amb la lectura dels manifests, un petit concert i actuació. En acabant, dinar popular de pa i porta.

Organitza: Comissió 1 de Maig de Vinaròs (convocada enguany per la COS)Castelló de la Plana (la Plana Alta):


Dijous 28 d’abril: Concentració a les 12h davant la seu de la Inspecció de Treball a Castelló de la Plana, en commemoració de la Diada Internacional per la Seguretat i la Salut al treball.

Organitza i convoca: COS i CGT.


Diumenge 1 de maig: Manifestació unitària, convocada per la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa de la Plana (de la qual forma part la COS)

Serà a les 11h des de la Plaça de la Independència.L’Horta:


Dijous 28 d’abril (Campanar – València): Cercavila reivindicativa pel barri de Campanar per reclamar el solar regalat per la Generalitat a la Universitat Catòlica, per l’escola pública del barri. Concentració a les 18:00h a la Plaça de l’Esglèsia, eixint a les 18h30.


Diumenge 1 de Maig:

València: 11h30, a la Plaça Sant Agustí, manifestació del 1r de Maig. Organitzen: COS i SEPC

Després, a les 14h, a la Plaça Maria Beneito del Barri del Botànic, dinar popular.

Organitza: Ateneu Popular.


Burjassot: piquet informatiu a les 13h.


Dissabte 7 de maig:

Alboraia: Presentació del IV Aplec de l’Horta Nord, amb una xerrada sobre alternatives econòmiques, etc., a càrrec d’Enric Duran. A les 19h30, al Cafè Tocat d’Alboraia.


València: A les 11h a l’Ateneu Popular, presentació de la branca socioeconòmica de la campanya “Orgull juvenil”, amb les intervencions d’un membre de la CAJEI, i un representant del sindicat asturià CSI-Mocedá.

Organitza: CAJEI / Col·labora: COS


Dijous 12 de maig (València): Cercavila-perolada pel centre de València organitzada per la Plataforma pels Drets Socials (de la qual forma part la COS), contra les retallades i les privatitzacions dels serveis públics. A les 19h30 a la seu del Banc d’espanya a la ciutat de València (C/ les barques)


Divendres 13 de maig (València): Xerrada amb un membre de l’Executiva Nacional del sindicat gallec CUT, que ens parlarà de la situació dels dos companys d’aquest sindicat empresonats des de fa diversos mesos, en Telmo Varela i en Miguel Nicolás.

A les 19h30 a l’Ateneu Popular de València.

Organitza: COS


Dissabte 14 de maig (Alboraia): Actes, debats i xerrades del IV Aplec de l’Horta Nord, al “Centre ocupacional Pas a Pas”  i als carrers d’aquesta població de l’Horta Nord, en el que es tractaran temes relacionats amb la crisi a la comarca, alternatives, situació de l’Horta, etc.

 


Alacant (l’Alacantí)

Dissabte 30 d’abril: Marxa reivindicativa convocant al 1r de Maig i contra les retallades i les privatitzacions dels serveis públics. A les 11h des del mercat de Teulada.


Diumenge 1 de Maig: Manifestació a les 11h30 des de les escales de l’IES Jorge Juan.

En ambdós casos, la Marxa i la Manifestació, es farà un bloc unitari de l’EI de les comarques del sud, amb la COS, Endavant i Maulets.

Convoca i organitza: Plataforma de Lluita Contra les Retallades.


A més de tots aquests actes en els que participa la COS directament o indirecta, en el marc del 1r de Maig, i en la campanya nacional contra les retallades i les privatitzacions, convocada per la CNEI, la COS estem preparant, junt amb altres organitzacions, actes a les següents localitats (dels quals, el més aviat possible us farem arribar tota la informació necessària):

  • Igualada (l’Anoia):

  • Collbató (el Baix Llobregat):

  • Berga (el Berguedà):

 


A més, destaquem els actes següents:


Terrassa (Vallès Occidental)

Diumenge 1 de Maig: manifestació unitària “Pels Drets Socials i Laborals: Vallès no callis. Per un 1r de Maig combatiu”, a les 11h a la Plaça del 1r de Maig.

Organitzen i convoquen els diferents espais unitaris del Vallès Occidental.

 


Lleida (el Segrià): manifestació del 1r de Maig, a les 12h a la Plaça del Treball, fins la Plaça Sant Joan. Convocada per CGT, i amb la participació entre d’altres de la CAJEI, CUP, etc.

 


Tarragona (el Tarragonès): Manifestació del 1r de Maig, a les 19h a la Plaça Imperial Tarraco.

Convoca: CGT i Coordinadora Repartim la riquesa i el treball

 


Perpinyà (el Rosselló): Manifestació del 1r de Maig, a les 12h a la Plaça de Catalunya. Hi convocaran entre d’altres: CNT-66, SUD, SUD-étudiant, Maulets…

 


Palma (Mallorca): Manifestació del 1r de Maig, a les 11h30 a la Plaça d’espanya i acabant a la Plaça dels agermanats (devora del Born), amb la participació de l’Esquerra Independentista de Mallorca.
Països Catalans Abril de 2010.


Coordinadora Obrera Sindical – COS

Sindicat per l’alliberament de gènere, de clase i nacional dels Països Catalans.


www.sindicatcos.cat / info@sindicatcos.cat / 622 901 212