8 de març; Dia internacional de la Dona Treballadora. Perquè els Països Catalans seran feministes o no seran.

En el marc de la Dia Internacional de la Dona Treballadora de 2014, des de l’assemblea territorial de l’àrea metropolitana de València i l’Horta de la COS, hem volgut fer una passa endavant molt ambiciosa, per tal de poder començar a dinamitzar de forma real el treball antipatriarcal i feminista en el quefer diari del sindicat, línia bàsica per la COS i que considerem que, en la situació actual, devem reforçar i potenciar molt més.

 

Devem tenir molt clar que actualment, les dones treballadores (ocupades o aturades, mestresses de casa, pensionistes o estudiants), han de suportar una càrrega moltíssima major que la que ja havien de portar fa uns pocs anys.

No només pateixen més les retallades salarials o la pèrdua de condicions i drets laborals, sinó que són víctimes en primera persona de la barbàrie precaritzadora al món laboral… A més, el constant increment de la política de retallades a la sanitat o l’ensenyament públics, o a la dependència, per exemple, estan forçant a les dones treballadores a haver d’assumir massa sovint, i cada dia més, les tasques de cura i manteniment de la llar i les famílies, que amb els intents del PP i l’església catòlica d’acabar amb el dret a l’avortament, ens porten a un retrocés en les nostres llibertats més bàsiques que ens impedeix el més mínim desenvolupament de la nostra vida en llibertat i igualtat de drets.

Per tot això. Perquè els Països Catalans seran feministes o no seran. Perquè la classe treballadora no ens podrem emancipar realment si les dones treballadores no som lliures i iguals, volem posar el nostre granet de sorra amb aquestes jornades.

– Denunciant l’explotació brutal de les dones treballadores del tèxtil a Bangla Desh i arreu del món.

– Denunciant l’ús i abús dels nostres cossos que fan la moda i les grans marques comercials per tal d’engrossir els seus negocis multimilionaris.

– Denunciant l’explotació de les dones que treballen en aquestes grans cadenes de distribució de roba.

– Debatent i reflexionant sobre la nostra lluita i la necessitat de fer un sindicalisme de classe i feminista.

– Mobilitzant-nos al carrer per dir ben alt que les dones treballadores, lluitant, volem decidir sobre els nostres cossos, les nostres vides i els nostres drets en llibertat i igualtat.

– Recordant les companyes que ens han deixat en la lluita, i per les quals commemorem aquesta jornada de lluita internacional que és el 8 de Març, la Diada Internacional de les Dones Treballadores.
 

Dijous 6 de març 19.00 h Carrer Colom València (l'Horta)
Concentració davant la botiga de Mango
Denunciem l'ús i abús que fan del cos de la dona. Denunciem la sobreexplotació que Mango exerceix a les treballadores que confeccionen la seua roba i la responsabilitat d'aquesta empresa en l'accident de Bangla Desh, on van morir més de 1100 treballadores.

Divendres 7 de març 19.00 h Casal Obrer i Popular – Francesc Santacatalina (Carrer Salvador Ferrandis Luna, 42 baix esquerra) València (l'Horta)
Xerrada debat sobre el sentit del feminisme de classe i del sindicalisme des d'una perspectiva feminista
Amb:
Alícia Moragues, responsable de l'àrea antipatriarcal de la COS.
Ángeles Maestro, membre de Red Roja i militant del CAS-Madrid (Castella) contra la privatització de la sanitat pública.
Isabel Galeote, lluitadora social, feminista i militant del SAT (Sindicato Andaluz de Trabajadores/as).
Irene Esteban, militant d'Alternativa per València – CUP i membre de l'Assemblea Oberta de Dones de València.

Dissabte 8 de març 19.00 h Plaça del Parterre – València (l'Horta)
Manifestació unitària del 8 de Març – Dia Internacional de la Dona Treballadora

També us convidem a participar dels diferents actes i convocatòries organitzades en commemoració del 8 de març, que l'Esquerra Independentista de València organitza.

Assemblea Intercomarcal de l’àrea metropolitana de València i l’Horta
Coordinadora Obrera Sindical – COS
Sindicat per l’alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans