Avui, 19 de gener de 2023, hi ha convocada una Vaga General a la Catalunya Nord, i a tot l’Estat Francès, davant l’augment de l’edat de jubilació a 64 anys i l’acceleració de l’increment del període de cotització a un mínim de 43 anys al 2027.

Aquesta reforma és un atac contra la classe treballadora, i més especialment contra els més precaris i els que van començar a treballar d’hora. A més, també agreujarà, les desigualtats de gènere. Tot això, amb l’excusa que el sistema de pensions corre perill. Com sempre, en comptes de buscar el repartiment de la riquesa per sostenir el sistema de pensions, el que fan és una reforma que ens castiga de nou a ser cada cop més pobres.

Davant d’aquesta reforma, no ens queda altra sortida que l’organització i la lluita. Per tot això, la Coordinadora Obrera Sindical animem a secundar la vaga general a la Catalunya Nord i les diferents mobilitzacions contra la reforma de les pensions.

A més, el mateix dia 19, també té lloc a Barcelona una cimera entre els estats Espanyol i Francès per segellar un pacte d’amistat que sabem del cert que fa massa anys que dura. I és que fa més de 300 anys que, amb diferents formes i models, aquests dos estats sotmeten al poble treballador català.

Els estats Espanyols i Francès són irreformables, per tot això, l’única sortida possible que ens queda al poble treballador català és la independència de la nació completa i la construcció d’uns Països Catalans lliures, socialistes i feministes!

El 19 de gener totes a la vaga!

Països Catalans, 12 de gener 2023