No volem uns pressupostos que segueixen ofegant l'educació pública.
La sectorial d'educació de la COS dóna suport i secunda la convocatòria de vaga del dimecres 18 de gener a l'àmbit educatiu de Catalunya.
La COS Educació ens oposem a l'aprovació d'uns pressupostos que afirmen la destrucció gradual de l'educació pública en el marc de l'empobriment de molts infants que són a l'escola i on no donem l'abast per atendre'ls com caldria: infants i joves que passen literalment fam i fred.
Davant d'aquest panorama vergonyós, els pressupostos hi responen subvencionant escoles d'elit i promovent l'elitització de determinades escoles públiques a través de mesures privatitzadores i de col·laboracions público-privades execrables. El Departament esdevé, així, mer titella a les mans d'interessos privats. Potser a ESADE han inculcat a la consellera Ruiz que per fer més inclusives les escoles públiques cal augmentar-ne les ràtios i retallar el suport, sovint privatitzat, a infants amb necessitats específiques de suport educatiu?
Les treballadores de l'educació refusem uns pressupostos que conceben l'àmbit educatiu des d'una mirada empresarial amb un model directiu gerencial, polítiques de "qualitat" i tancament d'escoles que no saben "vendre's bé", i reclamem un nou marc de relacions laborals amb el Departament fora de la Mesa de no-negociació i de Juntes de personal que esclafen els drets de les treballadores. Assumim les reivindicacions plantejades en la convocatòria de vaga, però defensem una lluita que relligui la taula reivindicativa, el calendari d'accions i les negociacions amb el Dept. d'Ensenyament. Per això concebem el 18 de gener com una jornada de lluita que visualitzi el nostre rebuig a unes polítiques privatitzadores que deixen un panorama de terra cremada en el sector educatiu, en què no s'ha recuperat res del perdut a la tardor del 2012.
Tampoc no compartim la manera com es convoquen les vagues: decidint-ho a les cúpules sindicals sense comptar amb la participació i la decisió assembleària de les treballadores del sector educatiu. Això converteix aquesta vaga en una acció de protesta i no en una eina per crear contrapoder.
La COS defensem un sindicalisme en què la presa de decisions es dugui a terme col·lectivament a través d'assemblees de treballadores i no de reunions en què sols intervenen els alliberats sindicals. Només així aconseguirem encaminar el sector cap a l'autoorganització i l'emancipació dels treballadors. La lluita és l'únic camí.