El 18 de març de 2021 es compleixen 150 anys de la proclamació de la Comuna de París (estat Francés), procés històric que va portar a l’aixecament de les classes treballadores de la ciutat de París i d’altres ciutats franceses i occitanes, com Lió o Marsella, contra l’ocupació prussiana de Von Bismarck i contra les pretensions burgeses del govern de Thiers de desarmament del poble, i de fer pagar el cost de la guerra als treballadors i treballadores.

150 anys de la fita històrica més important del segle XIX, el primer moment temporalment victoriós en el llarg camí de l’emancipació de la nostra classe. 150 anys de la primera vegada en què la classe obrera d’arreu del món va poder veure i sentir que no només podia agafar el control de les regnes de les seues vides, sinó que podia construir una alternativa real per a les seues vides.

La Comuna de París va canviar la consciència de la classe obrera i la nostra percepció col·lectiva ara fa 150 anys. Avui encara la seua bandera roja segueix al vent, onejant ben alta, recordant-nos que sempre hi ha una alternativa.

Recordant i fent nostra la memòria de la Comuna, de les desenes de milers de comuneres i comuners que foren assassinats per fer possible un nou món, per la nostra pròpia Comuna i la Comuna internacional… cridem ben fort,Vive la Comune!’ Visca la Comuna! Proletaris i proletàries de tot el món… unim-nos!