Després de nou mesos de falses negociacions, el dimecres 14 d’octubre els treballadors i treballadores d’autobusos de TMB s'ajunten.

Com sempre, si es volen unes millors condicions laborals, una recuperació del poder adquisitiu i no perdre servei, toca moure’s.

 

14 d'octubre: Vaga i assemblea a autobusos de TMB
Aturada de 10.30 h a 15.30 h
Assemblea al Casinet d'Hostafrancs a les 12.00 h

Contra la privatització del Transport Urbà de Barcelona
Per l'eliminació de la contractació precària, per la recuperació del poder adquisitiu, per la reducció de jornada, pel manteniment de la jubilació, parcial, per l'eliminació de l'acomiadament objectiu.
Convoquen: CGT, ACTUN COS CNT BS

Comunicat de la secció sindical de la COS a Autobusos de TMB:

Des del passat 1 de gener els treballadors i treballadores d’autobusos de TMB estem amb el conveni congelat, donat que l’anterior conveni es va acabar el passat 31 de desembre. Per aquest motiu des del febrer d’aquest any es reuneix regularment la Mesa negociadora del Conveni col·lectiu. En aquests nou mesos, la Direcció s’ha dedicat a marejar la perdiu sense plantejar cap proposta de conveni. Malgrat tot, ACTUB, CGT i la COS vam posar sobre la taula els nostres projectes de Conveni col·lectiu.

Tot indicava que la Direcció va decidir esperar a veure que succeïa amb les eleccions municipals i, un cop realitzades, ara vol continuar esperant a que el nou equip directiu doni alguna ordre sobre el pressupost pel vinent Conveni. En aquest sentit, els pressupostos d’autobusos de TMB del 2015 comparats als del 2014 mostren que no hi ha partida extraordinària per a personal pel Conveni col·lectiu.

Per tant, això pot indicar que la idea de l’antiga Direcció (Forn i Pestaña) era mantenir congelats els sous uns quants anys més. Per aquest motiu es fa evident que si els treballadors i treballadores volem donar-li la volta a aquesta situació i que la nova Direcció (Vidal, Poveda i Cañas) posi una partida pel proper Conveni col·lectiu ens hem de fer escoltar com sempre s’ha fet.

Cada millora que hi ha hagut a autobusos de TMB ha sigut mitjançant la pressió i l’esforç d’un ampli nombre de treballadors i treballadores que han participat de les diferents aturades, manifestacions, etc que s’han realitzat. Aquest cop no serà diferent. Per tot això, ACTUB, Bescanvi Sindical, CGT, CNT i la COS hem convocat una aturada pel dimecres 14 d’octubre de 10.30 h a 15.30 h on realitzarem una Assemblea General de treballadors i treballadores a les 12h al Casinet d’Hostafrancs (C/ Rector Triadó 53. Metro: Sants Estació i Hostafrancs).

És imprescindible l’assistència d’un nombrós nombre de treballadors i treballadores que envii un missatge alt i clar a la nova Direcció. O la Direcció comença a posar sobre la taula una partida pel Conveni o sabrà que tindrà un problema. Qualsevol Alcalde de Barcelona sap que un conflicte amb la plantilla d’autobusos de TMB és quelcom que desgasta molt la imatge de qui mana. Val més que l’actual Alcaldessa i Presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Ada Colau, comenci a plantejar-se que si no vol problemes amb el Transport Públic ha de fer una aposta per un bon conveni a la nostra empresa.

No hem patit anys de congelació salarial, reduccions de servei i manca de contractació de CiU, amb les seves conseqüents aturades i mobilitzacions, per a que ara Barcelona en Comú faci el mateix. El dimecres 14 tots i totes estem cridats a defensar el nostre futur laboral.

No faltis! T’esperem.

 photo tuiter-vaga-tmb-oct15.png