Aquest proper dijous 13 de gener de 2022 hi ha convocada una nova vaga i jornada d’acció contra la crisi sanitària, pel respecte al personal educatiu i per exigir que tots els centres educatius compten amb tots els mitjans necessaris per poder funcionar dignament.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical – COS, ens hi sumem i donem suport a la nova convocatòria unitària de vaga educativa a la Catalunya Nord i a tot el sistema educatiu de l’estat francès.

Tal i com està passant a tot el nostre país, al nord i al sud de l’Albera, des de l’inici de la pandèmia de COVID, s’ha generalitzat un descontrol i despropòsit normatiu que no han fet res més que demostrar més clarament la manca de mitjans dels que disposem al sistema educatiu, i a la resta de serveis públics. Així, tota aquesta situació, no ha fet res més que esgotar i exasperar tota la comunitat educativa fins a nivells mai no vistos.

Tant el ministeri d’educació, com tot el govern, tenen una responsabilitat total en aquesta situació, a causa dels constants canvis en les mesures i protocols a aplicar-hi, protocols que, a més, no són pas assolibles. Igualment, sobretot, per la manca de mitjans de tota mena per fer funcionar el sistema educatiu: manca total de sistemes i equips de protecció, manca d’un sistema real de substitucions davant les baixes mèdiques i de tota mena, manca de mesures per assegurar la conciliació de la vida familiar i l’atenció de les famílies confinades, etc.

Actualment, i en mig d’una nova onada d’un nivell major del que s’havia vist fins aquest moment, l’École no se’n beneficia pas de l’organització protectora que seria necessària per assegurar la seguretat de l’alumnat, del personal i de les seves famílies. Els retorns amb compta-gotes de l’alumnat generen adaptacions  pedagògiques que dificulten enormement les condicions d’aprenentatge.

Igualment, la manca de substitucions, la gestió dels tests i de les absències de l’alumnat, amb tota la seva burocràcia extra, no fan res més que degradar encara més les condicions de treball.

Davant aquesta situació, les escoles, col·legis i liceus han de tenir els mitjans de funcionar amb total seguretat. Sobre el terreny, el professorat i l’alumnat ja està mobilitzat per exigir que tot el sistema educatiu siga respectat. Així doncs, tant les organitzacions sindicals, les organitzacions estudiantils i les famílies, hem de fer front comú per defensar els nostres llocs de treball, la nostra educació i les nostres vides.

Per uns protocols realment segurs. Per una campanya de tests preventius. Per un reforç del sistema sanitari a tots els nivells. Per un reforç de les borses de treball del sistema educatiu, via llistes complementàries i amb mitjans pressupostaris suficients i reals.

El 13 de gener, totes i tots junts per fer possible una altra forma de gestionar tota aquesta crisi i per defensar l’educació!

 

Països Catalans, 12 de gener de 2022

Coordinadora Obrera Sindical – COS
sindicat de classe i feminista dels Països Catalans