A primera hora del matí del primer de maig desenes d’independentistes irrumpien a la Rambla del Raval i muntaven l’Espai 1 de Maig a escassos metres de l’acte d’inauguració del luxós edifici de la UGT. Poca estona desprès a la part inferior de la Rambla del Raval hi havia un escenari, parades d’entitats (La Sirga, Maulets, Cajei, Endavant, CUP, COS, SEPC i Papers i Drets Per Tothom) i un esmorzar popular.

xerrada1A les 12 del migdia a l’Espai 1 de Maig es realitzava la xerrada Cap a la Vaga General amb Josep Bel de CO.BAS, Isa Garnika de la CGT, Edu de la IAC i Jordi Juan advocat de la COS. En la xerrada que ha aplegat a unes 150 persones, els ponents han parlat sobre la necessitat de la unitat de classe, la organització de la classe treballadora, la importància de la sindicació i la vaga general.

Simultàniament a la xerrada l’Esquerra Independentista ha denuciat l’actitud pactista i traidora de les cúpules de CCOO i UGT. Un grup de persones han desplegat davant la capçalera de la manifestació una pancarta on s’hi podia llegir: MENYS PACTAR, MÉS LLUITAR. Tot seguit s’ha despenjat una pancarta d’una bastida amb el lema: PACTE AMB LA PATRONAL O VAGA GENERAL. VOLEM SINDICATS COMBATIUS. ESQUERRA INDEPENDENTISTA. Al mateix temps diversos grups de joves repartiren i llançaren des de diversos indrets elevats fulletons grocs on s’exposava el rebuig al model sindical pactista imperant.

dinarDespres de les accions i la xerrada a l’Espai 1 de Maig hi havia convocat el dinar popular, i en acabat l’actuació del cantautor Josep Romeu. Posteriorment, a les 4 de la tarda, ha començat l’Acte Polític on han intervingut un mebre de Maulets i un altre de la CAJEI en representació de les joves i una militant d’endavant ha llegit el manifest unitari subscrit per les 6 entitats convocants: CUP, Endavant, CAJEI, Maulets, SEPC i COS.

Tot seguit es va anar en manifestació des de la Rambla del Raval fins la Plaça Catedral, des d’on partia la manifestació alternativa. L’Esquerra Independentista hi va participar amb bloc propi de més de 1000 persones amb el lema: Contra l’atur i les retallades socials: Solidaritat i consciència de classe.

Al llarg de la manifestació es van dur a terme 3 accions. La primera fou unes pintades i el llançament d’una traca davant de foment, la segona va ser davant del Palau de la Música. La darrera acció fou la crema d’un bitllet d’euro gegant desprès que una militant de la COS ha fet la lectura del manifest unitari.

El dia dels treballadors ha finalitzat amb l’ocupació simbòlica del luxos Hotel Mandarin Oriental. L’acció ha finalitzat poc després sense que els mossos pogueren arrestar ni identificar ningú. Amb tot s’han dedicat a identificar persones en els indrets més dispars de la ciutat amb criteris estètics. Un jove anarquista fou detingut, però a hores d’ara ja ha estat posa’t en llibertat.

La lluita és l’únic camí!