Dijous, 04 Agost 2016 19:06

El sindicalisme a judici de nou, Testo torna a atacar

 photo naxi-testo-agost-2016_zpsyrckf00w.jpg

El jutge arxiva la denúncia contra la COS i el company acomiadat de Testo però la multinacional recorre l'arxivament.

El passat dimecres 22 de juny la multinacional TESTO va portar a judici un treballador acomiadat i a la Coordinadora Obrera Sindical, reclamant 10.000 euros en concepte d'indemnització per danys i perjudicis a la seva imatge corporativa i 1 any de presó per un suposat delicte de calúmnies.

El cas es remunta a la primavera del 2014, quan el nostre company va ser perseguit, expedientat i finalment acomiadat després de la seva elecció com a delegat sindical pels treballadors de l'empresa a Cabrils. La COS Maresme ja ho vam denunciar en diversos comunicats en juny del 2014 (http://sindicatcos.cat/index.php/territorials/maresme/item/2416-testo-assetja-els-seus-treballadors-i-reprimeix-els-representants-sindicals) i a l'agost del 2014 (http://sindicatcos.cat/index.php/territorials/maresme/item/2466-testo-acomiada-el-delegat-d-empresa-afiliat-a-la-cos-a-cabrils).

Podeu recuperar la roda de premsa explicant el cas aquí: http://sindicatcos.cat/index.php/territorials/maresme/item/2671-el-sindicalisme-a-judici-ens-denuncien-per-fer-la-nostra-feina

Però, la vespra del judici el jutge va arxivar la causa en estimar que no hi havia fonament per imputar els suposats delictes per manca d'interès personal en ni per l'ús del llenguatge als comunicats de la COS. L'objectiu de les accions de la COS era denunciar les condicions d'assetjament laboral i sindical a les quals Testo sotmetia el nostre company.

Però, la gerència de TESTO Industrial Services no ha acceptat l'arxiu de la demanda i ha presentat un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Amb això demostra de nou la seva intenció de continuar atemorint la seva plantilla, a més de voler projectar una imatge de determinació que el temps i la justícia demostraran que en realitat es tracta de feblesa.

Així doncs, l'assemblea Territorial de la COS al Maresme volem agrair les mostres de suport rebudes i anunciar que continuarem amb la campanya de recollida de fons per la caixa de resistència durant les festes majors d'estiu. Necessitem tota la solidaritat i el suport mutu per defensar les companyes represaliades per defensar els nostres drets.

La lluita és l'únic camí!

   
  

 

Copyright © 2018 Coordinadora Obrera Sindical. Tots els drets reservats.
Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.
Sunday the 18th. Joomla Templates Free.