Dimecres, 17 Juny 2015 19:27

TESTO indemnitza amb 11.000 euros el treballador acomiadat per la seva activitat sindical

 photo maxi-testo-paga_zpssi2wtzqy.png

Amb aquesta indemnització TESTO reconeix que tant les sancions al treballador com el seu posterior acomiadament no estaven justificats.

En la conciliació judicial prèvia al judici contra TESTO, l'empresa va oferir indemnitzar el treballador, afiliat a la COS, amb un total d'11.000 euros. Aquesta quantitat cobreix els salaris deixats de percebre durant les dues sancions de suspensió de sou i feina imposades per l'empresa per suposats motius disciplinaris, la indemnització equivalent a la que legalment pertoca per l'acomiadament improcedent i una indemnització complementària que no és exigible legalment.

Així, amb l'abonament d'aquesta indemnització complementària entenem que l'empresa reconeix que les dues sancions i l'acomiadament no estaven justificats i accepta el caràcter lesionador dels drets laborals i sindicals de les seves actuacions, precisament perquè abona una quantia superior a l'exigible legalment perquè el treballador desisteixi de les seves reclamacions judicials i per evitar que les seves actuacions transcendeixin judicialment. Així, el treballador va acceptar l'oferta de l'empresa, perquè va veure reconegudes les seves pretensions de reparació del dany patit com a represàlia per la seva activitat sindical i perquè actualment ha trobat una nova feina que l'omple personal i professionalment.

Recordem el cas: el nostre company va ser perseguit, expedientat i finalment acomiadat després de la seva elecció com a delegat sindical pels treballadors de l'empresa a Cabrils. La COS Maresme ja ho vam denunciar en diversos comunicats en juny de 2014 (http://sindicatcos.cat/index.php/territorials/maresme/item/2416-testo-assetja-els-seus-treballadors-i-reprimeix-els-representants-sindicals) i a l'agost de 2014 (http://sindicatcos.cat/index.php/territorials/maresme/item/2466-testo-acomiada-el-delegat-d-empresa-afiliat-a-la-cos-a-cabrils).

També s'hi van convocar concentracions solidàries per denunciar el cas a Cabrils i València (http://sindicatcos.cat/index.php/territorials/maresme/item/2432-dues-concentracions-simultanies-a-valencia-i-cabrils-denuncien-l-assetjament-laboral-i-la-repressio-als-representants-sindicals-a-testo)

Com a resposta, l'empresa va amenaçar la COS Maresme i el nostre company amb una querella criminal per danys i perjudicis per 10.000 euros si no hi havia una rectificació pública. La nostra resposta va ser la fermesa. Vam encetar una campanya de denúncia d'aquestes amenaces (http://www.sindicatcos.cat/index.php/territorials/maresme/item/2508-testo-assetja-fins-i-tot-despres-d-acomiadar-els-treballadors).

En l'acte de conciliació celebrat el mes de març passat, l'actitud de l'empresa ja va ser una altra, asseguraven que es conformarien amb una rectificació. Un altre cop vam deixar clar que no rectificaríem i no faríem ni un pas enrere (http://sindicatcos.cat/index.php/territorials/maresme/item/2537-la-conciliacio-amb-testo-acaba-sense-acord-i-amb-l-amenaca-d-una-querella-criminal).

Per tot això, des de l'Assemblea Territorial de la COS al Maresme ens felicitem per l'acord en benefici del nostre company. Hem demostrat que la defensa dels drets laborals ha de ser una lluita per tots els mitjans: les accions i campanyes informatives per socialitzar el conflicte, les mobilitzacions a peu d'empresa i la denúncia als jutjats. Finalment es demostra que la lluita pels drets laborals, constant i sense renúncies és l'única garantia efectiva dels nostres drets. Per això ahir com avui, la lluita és l'únic camí.

Assemblea Territorial de la COS al Maresme
Carrer de l'Hospital, 1 | Mataró
maresme@sindicatcos.cat
facebook.com/cos.maresme
@cosMaresme

   
  

 

Copyright © 2018 Coordinadora Obrera Sindical. Tots els drets reservats.
Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.
Tuesday the 20th. Joomla Templates Free.