Divendres, 08 Setembre 2017 20:52

No a la contrareforma laboral Macron

12 de setembre de 2017: Vaga General a la Catalunya Nord i a tot l'estat francès.

Fem una crida a la participació activa en la Vaga General del pròxim 12 de setembre i en totes les mobilitzacions contràries a la contrareforma laboral projectada pel president francès Emmanuel Macron, i convoquem a trobar-nos als carrers de Perpinyà (el Rosselló) per la manifestació unitària del 12 de setembre (A les 10.30 h, a la Plaça Catalunya).

Ja tenim aquí la flamant i vergonyosa promesa electoral del president de la república francesa Emmanuel Macron: la Reforma del Codi civil de treball. Un projecte de reforma amb un objectiu clar, desproveir encara més les assalariades davant la classe dirigent. La reforma, a més, pretén entrar en vigor aquesta tardor per mitjà d'un decret-llei, sense el control parlamentari i sense a penes haver dialogat amb les forces sindicals (algunes d'elles, fins i tot excloses de tot contacte amb el govern francès). I nosaltres, treballadores de tots els sectors, aturades, estudiants i jubilades, cada cop més precàries, permetrem que continuïn desposseint-nos amb les seves normes ultraliberals?

Ho direm ben clar: aquesta reforma descaradament impositiva ens afecta igualment a totes les treballadores, independentment de si ens trobem en l'àmbit públic o el privat o de si el nostre contracte és de durada indeterminada (CDI) o temporal (CDD). I per què? Amb l'aplicació del projecte Macron, l'acord que estableixi l'empresa o l'entitat sobre la regulació contractual prevaldrà per sobre de la llei, amb la qual cosa l'acomiadament laboral, individual i ara també col·lectiu, serà com bufar i fer ampolles. I en cas que no ens acomiadin, la patronal podrà decidir quin sou tindrem (sense dubtar a abaixar-lo tant com puguin, fins a arribar a l'SMIC o mínim interprofessional), davant quins riscos laborals estarem coberts o si ens desplacen del nostre centre de treball. Ras i curt: ens volen més callades i més desposseïdes que mai, però ens trobaran rebels com mai!

I la negociació col·lectiva sindical, que no permetrà defendre'ns davant el terrorisme patronal a què ens aboca el mal govern? Ho direm encara més clar: la representació i participació sindical es trobarà en entredit, sobretot pel que fa a les petites empreses on, perversament, Macron tracta de transformar la possibilitat sindical d'organitzar referèndums en un instrument exclusivament al servei dels empresaris i els càrrecs dirigents. Quant tardaran, doncs, a aplicar qualsevol mesura que els afavoreixi per mitjà de successius xantatges/referèndums? Maleïda "dura-cràcia", on ens obligaran a votar allò que vulguin per por de perdre la feina.

I, per si fóra poc, els quadres dirigents tindran la capacitat d'esdevenir... inspectors de treball. "La jugada és perfecta", i això només són els trets més generals d'aquest projecte de reforma que amenaça en convertir-nos, encara més, en pura mercaderia al servei dels negocis privats i excloents dels capitalistes.

La patronal i els directius han de saber que ens hi trobaran de front, davant aquestes mesures depredadores i antisocials; la classe treballadora dels Països Catalans, especialment a les nostres comarques septentrionals, hem de plantar cara i combatre al carrer, colze a colze, amb la resta de pobles que oprimeix l'Estat francès.

Per tot això, la Coordinadora Obrera Sindical - COS cridem a participar activament a les mobilitzacions convocades arreu de l'estat francès pel dimarts 12 de setembre, i cridem per trobar-nos a la manifestació de Perpinyà, a la Plaça Catalunya a les 10.30 h.

Ni a cop de porra, ni a cop de decret: no passaran No a la Contrareforma Macron!

   
  

 

Copyright © 2018 Coordinadora Obrera Sindical. Tots els drets reservats.
Joomla! és programari lliure, alliberat sota la GNU General Public License.
Friday the 23rd. Joomla Templates Free.